Składniki: (sugerowana porcja dla jednej osoby; 440 kcal)
300g Cukinia 60 g Ser Feta 12% tłuszczu 30 g Jajko kurze (1/2 szt.) 30 g Mąka pełnoziarnista 10g Olej roślinny Natka pietruszki 100 g Jogurt naturalny
Przepis przygotowania: Cukinię zetrzeć na grubych oczkach, posolić, odczekać kilka minut i dokładnie ją odcisnąć. Następnie odczekać około 10 minut i odcisnąć ponownie. Ważne aby cukinia była jak najmniej wilgotna. Cukinię połączyć z mąką, jajkiem oraz pokruszoną fetą i przyprawić. Placki usmażyć na patelni posmarowanej olejem z obu stron, po kilka minut. Placki ozdobić jogurtem i posypać natką pietruszki.
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest dietetyk Alicja Skubis. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję