Menu
Dietetyk Bilsko Ciebie
Telefon do poradni dietetycznej 731 698 373

Zerknij też do zakładki Kontakt!

Baza przepisów

Placki z dyni nie tylko na śniadanie
- dietetyk Bytom

W okresie jesiennym warto nie zapominać o dyni jako elemencie zdrowego żywienia. W okresie jesiennym dynia cieszy oko jako ozdoba ale to wdzięczne warzywo jest pełne minerałów, błonnika 2,9g/100g a także białka 1,3g/100g.

Składniki na ok 8 szt.:
jedna średnia dynia (ja wybrałam odmianę hokkaido)
3/4 szklanki mąki jaglanej
3 łyżki mąki owsianej
dwa jajka
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
olej rzepakowy

Opcjonalnie:
cynamon, miód, owoce do podania

Przepis przygotowania:
Dynię obrać i gotować do miękkości w małej ilości wody (jakieś 10-15 minut), odcedzić i zblendować na gładką masę z pozostałymi składnikami. Można doprawić cynamonem. Placuszki smażyc na łyżeczce tłuszczu. Gotowe placuszki polewać miodem, dekorować ulubionymi owocami.

aktualności dieta
Partnerzy
PromedEstetica PromedMedicareEgyptos Salon kosmetycznyYasumiXtreme FitnessJolieCentrum Rekreacji i SportuAll-Medicus
Do góry
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest dietetyk Alicja Skubis. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję