Menu
Dietetyk Bilsko Ciebie
Telefon do poradni dietetycznej 731 698 373

Zerknij też do zakładki Kontakt!

Baza przepisów

Przegrzebki z rukolą
mgr Alicja Skubis - dietetyk Tąpkowice

Składniki:
(sugerowana porcja dla jednej osoby = 258 kcal)

100 g Przegrzebki
100 g Pomidorki koktajlowe
10g Olej rzepakowy
5 g Oliwa z oliwek
Rukola, sok z cytryny, natka pietruszki, czosnek

Przepis przygotowania:
Przegrzebki otworzyć nożem, wyjąć z muszli, oczyścić i dokładnie opłukać. Muszle odłożyć. Czosnek oraz natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać przegrzebki, czosnek i pietruszkę. Doprawić do smaku odrobiną soli, ziołami i pieprzem. Przegrzebki należy smażyć bez przykrycia na umiarkowanym ogniu przez około 1-2 minuty z każdej strony. Muszle umyć, ułożyć na nich gotowe przegrzebki. Można skropić sokiem z cytryny. Podawać z sałatą z rukoli, pomidorków koktajlowych skropioną oliwą.

aktualności dieta
Partnerzy
PromedEstetica PromedMedicareEgyptos Salon kosmetycznyYasumiXtreme FitnessJolieCentrum Rekreacji i SportuAll-Medicus
Do góry
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest dietetyk Alicja Skubis. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję