Menu
Dietetyk Bilsko Ciebie
Telefon do poradni dietetycznej 731 698 373

Zerknij też do zakładki Kontakt!

Baza przepisów

Zupa pomidorowa z klopsami
- dietetyk Czeladź

Składniki:
(sugerowana porcja dla jednej osoby = 477 kcal)

50 g Ryż brązowy
200g Pomidory (pulpa pomidorowa lub świeże pomidory)
250 g Bulion warzywny - wywar z włoszczyzny lub woda
30 g Serek twarożkowy chudy
50g Cebula
100g Mięso z piersi indyka bez skóry, mielone
10 g Bułka tarta (graham)
10 g Olej rzepakowy
Zioła prowansalskie, czosnek, majeranek, curry


Przepis przygotowania:
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę podsmażyć na połowie oleju. Połowę podsmażonej cebuli wymieszać z mielonym mięsem, bułką tartą, curry i wyciśniętym czosnkiem. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Uformować małe kulki. Podsmażyć z każdej strony na patelni po cebuli. Przełożyć do garnka, dodać pomidory, pozostałą cebulę i wywar. Gotować 10 minut. Wymieszać z serkiem, doprawić do smaku. Do zupy dodać ryż i przelać do głębokiego talerza. Posypać majerankiem.

aktualności dieta
Partnerzy
PromedEstetica PromedMedicareEgyptos Salon kosmetycznyYasumiXtreme FitnessJolieCentrum Rekreacji i SportuAll-Medicus
Do góry
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych jest dietetyk Alicja Skubis. Przetwarzanie Państwa danych osobowych będzie się odbywać na podstawie art. 6 RODO w celach statystycznych, marketingowych i analizowaniu ruchu na stronie internetowej. Profilowanie używane jest w Google Analytics, Google AdWords. Dane będą przechowywane przez okres od 30 dni do 5 lat. Posiadacie Państwo prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia. Strona wykorzystuje pliki cookies. Mogą Państwo zablokować tę opcję samodzielnie w ustawieniach przeglądarki.Akceptuję